Realizace Třebíč

Nový rodinný dům v pěkném prostředí předměstí Třebíče s výhledem do lesa. A opět majitelé s náklonností k industriálnímu stylu.

Obývací prostor jsme rozdělili na odpočinkovou a pracovní zónu pomocí stěny z ocelového rámu a starého dřeva. Přáním majitelů bylo, aby připomínala staré vagóny, což jsme rádi splnili pomocí nýtů, kovaných matic a ocelové krabičky, která ze strany pracovní kryje zásuvky. Elektřina je vyvedena rámem pod zafrézovanou ocelovou pásovinou na lícovou stranu, kde je zavěšena televize. Strana pracovní je pak osazena obrazovým rámem.

Na stěnu designově navazuje ocelové madlo, které majitele dovede do prvního podlaží, jehož hala se pyšní komínem opláštěným ocelí, kolem něhož se několikrát lomí ocelové zábradlí.

V případě zábradlí a madla jsme se nechali inspirovat starými továrnami, v nichž se z hal stoupalo na galerie osazené ocelovým zábradlím. To naše jsme designovali jako oboustranné, aby z vnějšího i vnitřního pohledu bylo stejné a rohy kolem něj jsme opatřili ocelovými „L“ profily, komín jsme potom ukončili na podlaze i stropě ocelovými půlměsíci.

Majitelé si potrpí na detail, pán domu navíc skvěle maluje, takže smysl pro estetiku je leitmotivem celého interiéru.

Rádi jsme přispěli, inspirováni tímto prostorem, svými nápady a jejich realizací.

Fotogalerie