Realizace Vysočina

Velmi staré vesnické stavení původně rozdělené na obytnou a hospodářskou část. Dům a maštale s chlívky byly od domu oddělené dvorkem.

Majitelé, kteří dům vlastnili před sto lety, se rozhodli pro radikální přestavbu. Byl to počin revoluční i na dnešní dobu, neboť spojili obytnou část s hospodářskými staveními přestřešením. Z dvorku vznikla vstupní hala a ze všeho dohromady nádherně členitý obytný prostor. 

Současní majitelé zvětšili dům o velkoryse pojaté několikastupňové podkroví.

Dvě okna velmi nízko nad podlahou bylo třeba osadit mřížemi, aby podle slov paní domu “nevypadlo ani hyperaktivní batole”.
Prostor schodiště jsme osadili subtilním madlem a nad schodiště umístili zábradlí.
Instalace proběhla hladce.

Druhá část realizace nás již přesunula do samotného podkrovního prostoru, jehož stupňovitost bylo nutno zpřístupnit dvojím dřevěným schodištěm. Zvolili jsme silné, sedmdesát let staré dřevo a ručním zpracováním mu neponechali jeho historii. Zároveň jsme je ošetřili velmi kvalitním parketovým lakem a dopřáli mu tak další dlouhá léta života.

Schodiště a nejvyšší patro si zákazníci přáli osadit lehkým kovaným zábradlím a zároveň projevili přání využít v zábradlí přírodní lano. 

Rádi jsme jejich přání vyhověli a designovali zábradlí tak, aby bylo oboustranně pohledové. Docílili jsme toho provlečnými očky, kterými jsme lano napínali střídavým provlečením. 

Spolu s dřevěnými schody  a lany zábradlí upomíná na borty lodí, mořská mola a vyvolává krásné letní pocity, které ještě umocňují látkové houpačky zavěšené na trámech v pozadí. 

Madlo-kovane-schodistove